Splitta, dubbla och ge upp i blackjack

Att splitta och dubbla är två strategiska drag i blackjack som används när läget är gynnsamt. Spelare som inte förstått spelets finesser splittar och dubblar lite på känn som det faller vederbörande in, men det finns strategiska regler som du kan använda dig av för att dra nytta av möjligheten.
När det kommer till att ge upp sin hand så är det något som en del spelare gör hela tiden. Det är de spelare som inte bryr sig om spelets finesser och heller inte bryr sig om någon speciell strategi för blackjack. Att ge upp sin hand är att chansa på ytterligare kort.

Splitta

Att splitta betyder att dela sina två kort och det är möjligt om du har kort av samma valör, till exempel två sexor eller två knektar och så vidare. Om det är läge att splitta korten eller inte avgörs för den strategiske blackjackspelaren av vilket kort som banken/dealern har i given.
Om banken visar ett kort med värdet tio och du har två knektar så är chansen stor att banken får 20 och vinner given och det är alltså inte bra att splitta denna gång. Två femmor ska du aldrig splitta och ess ska du alltid splitta – lyder den oskrivna regeln.

Dubbla

Att dubbla innebär att du kan dubbla din insats. Det har du möjlighet att göra närsomhelst när det är din tur att ”tala”. Det finns vissa användbara strategier för när det är rätt att dubbla din insats. Återigen handlar det om spelets finesser och strategier, detaljer i spelet som långt ifrån alla drar nytta av.
Det är återigen bankens kort som ska avgöra agerandet vid bordet. Om banken uppvisar en låg hand samtidigt som du själv har en låg hand så är det gynnsamt att dubbla. Sannolikheten att banken kommer att bli tjock är stor och en dubbling är därför som minst riskfylld i detta läge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *